Rahvaliidu volikogu toetas liitumist Rahvusliku Liikumisega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaliidu tulevik on erakonna enda käes.
Rahvaliidu tulevik on erakonna enda käes. Foto: Margus Ansu

Rahvaliidu volikogu kiitis laupäeval heaks liitumisplaani Eesti Rahvusliku Liikumisega.

Laupäeval Jõgevamaal Eskus peetud Eestimaa Rahvaliidu volikogu kiitis ühehäälselt heaks liitumisplaani Eesti Rahvusliku Liikumisega (ERL), edastasid erakond ja ERL.

«Oleme alates suvest pidanud omavahel konsultatsioone ning jõudnud arusaamisele, et meil on olemas kõige tähtsam ühisnimetaja – rahvuslik-konservatiivne maailmavaade,» ütles Rahvaliidu juht Margo Miljand. «Laari lahkumisega IRLi juhi kohalt on selge, et neid põhimõtteid ei esinda Eesti suures poliitikas mitte keegi.»

Koostööprotokoll sätestab, et juhatused teevad omavahel tihedat koostööd ning peavad vastavalt vajadusele ühiseid koosolekuid. Samuti lepiti kokku, et hea poliitilise käitumise tavana teavitatakse teineteist kõigist edasistest aktsioonidest, pöördumistest ja muudest poliitilistest tegevustest.

Ühinemise läbiviimiseks valmistatakse ühiselt ette uus programm ja põhikiri, mis esitatakse siis kummagi organisatsiooni üldkoosolekule kinnitamiseks. Samuti saab uus, ühinenud organisatsioon ka uue nime. Rahvaliit arutab muudatusi kevadel toimuval korralisel kongressil , Rahvusliku Liikumise korraline üldkoosolek toimub selle aasta lõpus.

Rahvaliit ja ERL ei ole riigikogus esindatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles