Riigikogu kultuurikomisjon vabastaks malevlased sotsiaalmaksust

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malevlased Tartu linnas Raadi mõisapargis heakorratöid tegemas.
Malevlased Tartu linnas Raadi mõisapargis heakorratöid tegemas. Foto: Andres Ehrenpreis/Tartu Postimees

Riigikogu kultuurikomisjon toetas Keskerakonna eelnõu malevlaste sotsiaalmaksust vabastamiseks ning suunas eelnõu esimesele lugemisele.

«Tunnen heameelt, et kuigi tegemist on opositsiooni ettepanekutega, keskenduti seekord üksmeelselt sisule ja noorte huvide kaitsmisele,» märkis riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Rainer Vakra.

Vakra sõnul suurendab see seadusmuudatus tööandjate huvi ning kasvatab malevakohtade arvu. «Võttes arvesse, et ravikindlustuse seaduse alusel on Eesti noor ravikindlustusega kaetud kuni 19-aastaseks saamiseni, siis puudub vajadus maksta tööandjal õpilasmalevas töötava noore eest sotsiaalmaksu,» selgitas Vakra. «Aasta-aastalt on malevakohtade pakkujateks samad ettevõtted ning uusi pakkumisi on keeruline leida, just seepärast on vaja luua täiendavaid motivaatoreid.»

Tema sõnul võimaldab malev leida noortel suveks otstarbeka tegevuse, mis aitab kujundada väärtushinnanguid ning omandada tulevikuks töökogemusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles