Opositsioon soovib Tallinna linnavolinike tasu külmutada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu istung
Tallinna linnavolikogu istung Foto: Eeva Kaun

Kolm opositsioonifraktsioonide esindajat esitavad Tallinna linnavolikogu menetlusse määruse eelnõu, mille eesmärk on külmutada eelarves volikogu liikmete hüvitistele ette nähtud summa.

Reformierakonna fraktsiooni esimehe Remo Holsmeri sõnul on riigikogu otsustanud külmutada nii enda kui kõrgemate riigiametnike palgad. «Nii on ka Tallinna volikogul viimane aeg oma hüvitise tõus peatada ja raskel ajal linna kulusid kokku hoida.»

Sel aastal kulub linnaeelarvest volinike töö tasustamiseks koos sotsiaalmaksuga 5,2 miljonit krooni. «Seda summat ei suurendata. Seega jääb hüvitise määr praeguse volikogu jaoks tänavusele tasemele ja uue, suurema kooseisuga volikogu liikmetel tuleb leppida suisa väiksema tasuga,» selgitas Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni liige Nikolai Stelmach.

Sotsiaaldemokraatliku erakonna fraktsiooni aseesimees Arvo Uukkivi rõhutas, et järgmisel sügisel valitava 79-liikmelise volikogu puhul ei tohi maksumaksja lisakulutusi kanda ja sellel eesmärgil soovitaksegi hüvitisteks kuluv summa külmutada. «Olen veendunud, et meie eelnõu saab toetushääli ka Keskerakonnast,» lisas ta.

Praegu saab Tallinna linnavolinik oma töö eest igakuist tasu 5630 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles