Sikupilli keskkool otsib töömessil õpetajaabisid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sikupilli keskkooli direktor Villu Mengel.
Sikupilli keskkooli direktor Villu Mengel. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Sikupilli keskkooli direktori Villu Mengeli sõnul on neil juba üks õpetajaabi kandidaat, kuid tänasel töömessil loodetakse samale ametikohale leida veel neli inimest.

Kooli direktor Villu Mengel selgitas Postimees.ee`le, et õpetajaabi toetab nii õpetajaid kui õpilasi. See tähendab, et ta peab õpetajal aitama tunde korraldada ja ette valmistada. Kui õpilased ühest või teisest asjast aru ei saa, siis jagab õpetajaabi selgitusi. Välisõppe korral aitab ta korraldada rühmatööd ning seisab hea ka laste turvalisuse eest.

«See on üldse esimene projekt Eestis, et palgatakse õpetajaabi,» mainis Mengel. «Siiamaani on niisugused abid töötanud lasteaedades, aga mitte koolides.»

Ta lisas, et käesoleva aasta lõpuni kehtib Tallinnas pilootprojekt, mille käigus saab Sikupilli keskkool sotsiaaltöö korras õpetajaabisid tööle võtta. Edaspidi laieneb see projekt ilmselt ka teistele koolidele.

Õpetajaabi palga maksab kinni Tallinna linn. Õpetajaabi saab miinimumpalka. Täna hommikupoolikul ei olnud Mengel töömessil veel ühtegi kandidaati sellele ametikohale leidnud. Teave on üleval ka Tallinna haridusameti veebilehel. Otsitakse inimesi, kellel on seljataha jäänud kas gümnaasium või kõrgkool, seega noori. Pedagoogiline haridus ei ole vajalik.

Kolmandat korda toimuv Tallinna töömess on täna kõigile külastajatele tasuta avatud kella 10 – 16.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles