Pressisõbral pole salanippi ajakirjanikega suhtlemiseks

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Ivari Padar selle nädala alguses uudistamas Võrumaa käsitöölaata riiigkogus.
Rahandusminister Ivari Padar selle nädala alguses uudistamas Võrumaa käsitöölaata riiigkogus. Foto: Peeter Langovits

Täna pressisõbra tiitli saanud rahandusminister Ivari Padari sõnul pole tal salanippi ajakirjanikega sõbralike suhete säilitamiseks, lihtsalt ministritööd tehes on abiks, kui toimuvat selgitada ka meediale.

Kuulsin seda uudist [pressisõbra tiitlit saamist], kui saabusin lennukiga Stockholmist, ütles Ivari Padar Postimees.ee'le. Rahandusministri sõnul on kindalsti tegemist suure au ja tunnustusega.

Tiitli saamine tuli Padari sõnul ootamatult. «Ega ma selle nimel ju spetsiaalselt midagi teinud, ikka oma tööd,» sõnas ta. Minister lisas, et samas, kui mõtlema hakata, kui palju on aasta jooksul tulnud suhelda, siis mingi loogika nagu on.

Padari kinnitusel pole tal mingit salanippi ajakirjanike sõbralike suhete säilitamiseks. «Olen teinud ikka oma tööd ja nii hästi nagu võimalik,» sõnas ta.

Tänavu korduvalt ajakirjanike väga teravatele küsimustele vastama pidanud rahandusministri sõnul on tema töö tegemisel igati abiks kui selgitad, mis ja kuidas toimub.

Oma koostööd ajakirjanike hindab Padar üldiselt heaks. «Hinge on kriipima jäänud mõned lood, mille puhul on lausa valetatud ning oleks eeldanud, et mõnegi loo puhul oleks pärast ilmunud ka vabandused. Aga eks aeg paneb ikka paika, kellel õigus on,» nentis minister.

Tema sõnul teevad nii ajakirjanikud kui ka minister kumbki oma tööd. «Ütleme niimoodi, et vastastikune lugupidamine tuleb sellest kui mõlemad osapooled teineteist aktsepteerivad ja on objektiivsed,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles