Meremuuseumi direktor: veealuse muuseumi idee on veel toores

Madis Filippov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna laht.
Tallinna laht. Foto: Mihkel Maripuu

MTÜ Puhas meri soovib Tallinna lahte luua veealuse muuseumi, kuid Eesti Meremuuseumi direktor Urmas Dreseni sõnul on idee veel toores.

«Asi on veel väga algstaadiumis ja tahab natuke rohkem läbimõtlemist,» kommenteeris Eesti Meremuuseumi direktor Urmas Dresen ideed, et Tallinna lahes oleks veealune muuseum, kus sukeldujad saaksid vaadata vanu akruid, kahureid, laevavrakke jne.

Eelmisel nädalal toimus huvigruppide kohtumine, kuid seal jäänud Dreseni sõnul selgusetuks, kes täpselt midagi tegema hakkab.

«See on alles idee või mõttetalgute tasemel, sest osapooltel raha pole,» ütles ta. «Aga midagi sarnast on ka mujal maailmas tehtud. Huvi on võibolla olemas aga et sest turismimagnet kujuneks, ma oleks pigem ettevaatlik.»

Ta ütles, et veealune muuseum on ühtlasi esemete vee all ladustamine, et nad ei häviks. «Ja sinna võib siis ka visiite korraldada,» ütles Dresen.

Dreseni sõnul meremuuseum rahaliselt aidata ei saaks, kuid nõu ja jõuga kindlasti. «Aga asi on veel väga toores,» rõhutas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles