Tallinna Vesi uuendab Nõmmel torustikke

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanalisatsioonitorude vahetus Nõmme tänavatel.
Kanalisatsioonitorude vahetus Nõmme tänavatel. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Vee suuremahulised torustike rekonstrueerimistööd tekitavad Nõmme elanikes küsimusi.


Kui Tallinna kanaliseerimine peaks olema lõpetatud, siis miks kaevati Nõmmel hiljuti põhjalikult üles kümmekond tänavat ja hakati seal torusid panema, küsivad inimesed.

Tallinna Vee teatel ei ole tegemist uute torustike rajamise, vaid vanade rekonstrueerimisega. Käesoleval aastal tegeleb ettevõte sellega Nõmmel, Kristiines ja Põhja-Tallinnas. «Rekonstrueerimistööde käigus vahetame välja olemasoleva veevärgi ja kanalisatsioonitorustiku. Rekonstrueeritavad torulõigud on eelvooluks ka teistele tänavatele, mistõttu puudutab teostatav töö otseselt või kaudselt ca 400 kinnistut Tallinna linnas. Uusi tänava magistraaltorustikke me 2011. aastal Nõmme linnaosas ei raja,» ütles Tallinna Vee kommunikatsioonijuht Mariliis Topp.

Ta lisas, et Tallinna Vesi arendab ühisveevärki ja –kanalisatsiooni vastavalt Tallinna linnaga sõlmitud teenuslepingule ning teenuslepingu lisas olevale ehituskavale, mida on nimetatud ka võrkude laienduskavaks.

«Hetkel AS-i Tallinna Vesi poolt teostatavad või lõpetamisel olevad tööd ei ole seotud nn võrkude laienduskavaga. Kindlasti rekonstrueerib AS Tallinna Vesi oma torustikke ka tulevikus. Peamiselt Kesklinna, Põhja-Tallinna, Nõmme ja Kristiine linnaosades, kuna nendes piirkondades on torud vanemad,» lausus Topp.

Aastatel 2008-2010 teostatud kanaliseerimistööde järgselt jääb kogu Tallinna linnast ühiskanalisatsiooniga katmata veel umbes 0,3 protsenti. Tegemist olevat põhiliselt äärelinna kinnistutega, mille ühendamine ühiskanalisatsiooniga oleks põhjendamatult kulukas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles