Sisekaitseakadeemia võib kolida Kreenholmi kantsi

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva Kreenholmi manufaktuur hoone, kuhu võib kolida sisekaitseakadeemia.
Narva Kreenholmi manufaktuur hoone, kuhu võib kolida sisekaitseakadeemia. Foto: Mihkel Maripuu

Kui valitsus otsustab sisekaitseakadeemia kolimise Ida-Virumaale, võib õppeasutuse asukohaks saada Kreenholmi manufaktuuri ajalooline hoonekompleks.

Riigi Kinnisvara ASi haldusdirektori ja juhatuse liige Elari Udam rääkis Põhjarannikule, et siseministeerium palus neil analüüsida sisekaitseakadeemia võimalikke asukohti Narvas ja selle vahetus naabruses, kusjuures variante arutati ka Narva linnavalitsusega.

«Praegusel hetkel analüüsime kinnisvaralisest aspektist lähtuvalt kahte võimalikku asukohta – Kreenholmi manufaktuuri ajaloolist hoonekompleksi ja Vaivara vallas asuvat Narva Futura uusarendust,» kõneles Udam.

Riigiametnikke koolitava akadeemia võimalik üleviimine Ida-Virumaale sisaldub koalitsioonileppes, samas poliitilist otsust selle kolimise kohta pole veel langetatud.

Udam lisas, et milliseks kujuneb õppeasutuse uue asukoha valiku otsus ja millistel alustel, on siseministeeriumi otsustada, kelle haldusalas kõrgkool asub.

Siseministeeriumi pressinõunik Kristel Tuul märkis, et sisekaitseakadeemia parima asukoha selgitamiseks läbi viidud analüüs jõuab valitsuskabineti nõupidamisele lähinädalatel ning enne nad sedda kommenteerida ei saa.

Narva linnapea Tarmo Tammiste nentis kirjas siseministrile ja Riigi Kinnisvara ASi juhile, et sisekaitseakadeemia võimalik asumine tulevikus Narvas on linna arengut arvestades väga positiivne võimalus.

Praegu asuvad sisekaitseakadeemia õppekeskused päästjatele, tolli- ja maksuametnikele, vanglaametnikele ning politsei- ja piirivalveametnikele neljas Eesti piirkonnas.

Rektor Lauri Taburi sõnul on suurim õpilinnak Tallinnas Pirita linnaosas, kuhu oleks ka kõige otstarbekam ja odavam ühtne õpilinnak luua.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles