Jannsen ja Koidula saabuvad väljakule paari nädala pärast

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu südalinnas Emajõe kaldal Kaarsilla otsas valmis Lydia Koidula ja Johann Voldemar Jannseni mälestusväljak. Pingi kõrvale paigaldatakse peagi ka noore Lydia Koidula skulptuur ja luuletahvel.
Tartu südalinnas Emajõe kaldal Kaarsilla otsas valmis Lydia Koidula ja Johann Voldemar Jannseni mälestusväljak. Pingi kõrvale paigaldatakse peagi ka noore Lydia Koidula skulptuur ja luuletahvel. Foto: Kristjan Teedema

Raekojast üle Kaarsilla kõndijal ei jää kuidagi märkamata uus väljak, mille keskel on metallist puu ja ümber pingid – mõned seljatoega, teised ilma. Väljaku äärest läheb trepp alla väiksele rõdule, millelt avaneb vaade Emajõele.

Tartusse loodi Lydia Koidula ja Johann Voldemar Jannsenile mälestusväljak. Olemas on uhke valguspuu, pingid ning väike vaateplatvorm, millelt avaneb hea vaade raekojale ja Emajõele. Skulptuure ja luuletahvleid veel Ülejõe parki toodud pole. Aga tulevad nad kindlasti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles