Padar ei välista palkade vähendamist

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Rahandusminister Ivari Padari sõnul peaks Eesti olema valmis ka selleks, et me hakkame järgmisel aastal olukorra halvenedes riigiteenistujate palku vähendama.


«Naaberriikides räägitakse suurusjärgus 15-protsendisest kõikide palkade vähendamisest,» ütles Padar, viidates eilsel Põhja- ja Baltimaade rahandusministrite kokkusaamisel räägitule.

«Eesti peab olema kõikideks ootamatusteks valmis. Ka selleks, et järgmisel aastal tullakse kokku ja vähendatakse palkasid. Me ei tee ühtegi illusiooni siin.»

Padar selgitas Postimees.ee'le, et kõigi riigi palgal olevate inimeste palga 15-protsendine kärbe on kõne all Lätis ning kas see ellu viiakse, peaks selguma kahe päeva jooksul.

Padari teada plaanib ka Leedu värske koalitsioon kärpeid, alustades ministrite omadest.

Rahandusminister lisas, et ta ei näe hetkel vajadust palkade alandamiseks, kuid on samuti skeptiline tõusude suhtes. «Hästi hea ja populaarne on rääkida palkade tõusust, aga teiselt poolt võivad kõik need arengud viia märksa dramaatilisemate ilminguteni.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles