Julian Assange´i ärritab tema elulooraamat

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juina Assange`i elulooraamat «Julian Assange: The Unauthorised Autobiography»
Juina Assange`i elulooraamat «Julian Assange: The Unauthorised Autobiography» Foto: SCANPIX

Kõmuliste paljastustega tegeleva meediaorganisatsiooni Wikileaks asutajast, austraallasest Julian Assange´ist ilmus Suurbritannias elulooraamat « Julian Assange: The Unauthorised Autobiography».

Assange`i sõnul avaldas kirjastus Canongate raamatu ilma temalt nõusolekut saamata, kirjutab The Guardian.

Ka olevat käsikiri olnud poolik ning talle ei antud võimalust seda korrigeerida.

Raamat põhineb Assange`i ja varikirjanik Andrew O´Hagani jutuajamistel. Selles raamatus on ka Assange´i esimesed kommentaarid tema vastu Rootsis esitatud vägistamissüüdistuste kohta.

Väljaandjad selgitasid, miks nad Assange`i elulooraamatu siiski avaldasid.

«Meie ja Juliani seisukohad selle raamatu kohalt ei ühti. Meie arvates aitab see teos selgitada, kes on Assange ja millega ta tegeleb. Raamat on hästi kirjutatud ning selle tõttu tahtsime selle lugejateni tuua,» lausu kirjastuse Canongate esindaja.

Kui raamatu müük läheb hästi, on Assange`il oodata sellest eest üsna kopsakat summat.

Assange sõlmis Šotimaal Edinburghis asuva Canongate kirjastusega lepingu 2010. aasta lõpul ta eluloo avaldamiseks. Pool aasta hiljem püüdis ta lepingut katkestada.

Assange ootab Suurbritannias otsust, kas ta antakse vägistamistes süüdistatuna Rootsile välja.

Assange`i selgituse kohaselt peab ta oma advokaatidele tasu maksmise üle läbirääkimisi ning selle tõttu ei olnud tal aega ega ka raha takistada raamatu ilmumist kohtu abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles