USA presidendi sõnul usub ta Ühendriikide luureametitesse (13)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trump ja Putin Helsingis
Trump ja Putin Helsingis Foto: YURI KADOBNOV / AFP / Scanpix

​USA president Donald Trump kinnitas teisipäeval, et usub täielikult Ühendriikide luureametitesse ja nende edastatud informatsiooni.

«Kuigi ma olen alati olnud sügaval veendumusel, et Venemaa tegevusel polnud mingit mõju valimistulemustele, siis ma tahan veelkord väga selgelt kinnitada seda, mida ma olen varemgi korduvalt öelnud - ma usun meie luurekogukonna informatsiooni ja järeldustesse, et Venemaa sekkumine siiski aset leidis,» sõnas Trump.

USA president toonitas ühtlasi, et luureametitel on jätkuvalt tema täielik toetus.

Trump kirjutas varem päeval sotsiaalvõrgustikus Twitter, et kohtumine Venemaa presidendi Vladimir Putiniga oli tema hinnangul õnnestunud ja meedia on andnud sellest tahtlikult väärastunud pildi.

Trump ütles, et tema esimene tippkohtumine Putiniga oli parem, kui läinudnädalane kokkusaamine USA traditsiooniliste liitlastega NATO-s.

«Kuigi mul oli suurepärane kohtumine NATO-ga, kus sai juurde suure hulga raha, oli mul veelgi parem kohtumine Vene (presidendi) Vladimir Putiniga. Kahjuks seda nõnda ei kajastatud -- Libauudised lähevad Hulluks!,» kirjutas Trump Twitteris.

Trumpi kohtumises NATO partneritega, kus ta neid madalate kaitsekulutuste pärast teravalt kritiseeris, nähti rängalt kahjustatud Atlandi-üleseid suhteid.

Õhkkond alliansi kohtumisel erines oluliselt sõbralikust atmosfäärist, mis iseloomustas kokkusaamist Putiniga.

Ühisel pressikonverentsil näis Trump toetavat Vene riigipead, kes eitas kategooriliselt USA luure süüdistusi sekkumises 2016. aasta valimistesse. Kodumaal on Trumpi suhtumine pälvinud ulatuslikku pahameelt.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles