Postitus: kuidas poliitikut Vikipeedias ilustada?

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Strandberg
Marek Strandberg Foto: Peeter Langovits

Blogis Hajameelne tõstetakse esile, et erinevalt Wikipediast pole Vikipeedias väga sageli probleeme poliitikutega, kes omaenese artiklit ilustama kipuvad.

«Tavaliselt teevad seda teisejärgulised kujud ja meil on nemadki üsna viisakad,» kirjutati blogis. «Tõsi, Edgarit kiputakse vahel ikka kiitma, näiteks lisas keegi kord naljaka ülistuslause: «Oma mahukas teoses kirjeldabki autor endale iseloomuliku otsekohesuse ja poliitilise aususega sündmusi Eesti iseseisvuse saavutamisel.».»

Küll aga tõsteti blogis esile, et keegi usin inimene muutis põhjalikult Marek Strandbergist kirjutatud artiklit.

«Kokkuvõttes kustutati artiklist üsna süsteemselt kriitilised või kriitilistena tõlgendatavad väited, asemele kleebiti ent viideteta ilukõne,» võeti blogis kokku. «Ei ole ilus, härrased. Ei ole isegi mitte arukas. Miks arvatakse, et Vikipeedias keegi midagi sellist tähele ei pane?»

Postimees soovis kommentaari saada ka Marek Strandbergilt, kuid Strandberg ütles, et ta ei soovi antud teemal rääkida.

Mõned näited:
Enne: «2004. aastal osales Marek Strandberg Euroopa Parlamendi valimistel ja kogus üksikkandidaadina 5372 häält. Ta ei osutunud valituks.»
Pärast: «2004. aastal osales Marek Strandberg Euroopa Parlamendi valimistel ja kogus üksikkandidaadina 5372 häält. Ta ei osutunud valituks. Heast tulemusest innustust saanuna asus ta koos mõttekaaslastega ette valmistama rohelise partei asutamist.»

Enne: «Tema elukaaslane on Tallinna Tehnikaülikooli Molekulaartehnoloogia õppetooli teadlane, loodusteaduste magister Katrin Idla. Idla töötas Kliima- ja energiaagentuuri arendusnõunikuna ajal, mil Strandberg oli agentuuri nõukoja esimees. [viide]»
Pärast: «Tema elukaaslane on AS GeneCode juhataja ning Tallinna Tehnikaülikooli Molekulaartehnoloogia õppetooli teadlane, loodusteaduste magister Katrin Idla.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles