Tartu peetakse Eesti kõigi aegade suurim triatlonifestival

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2017. aasta Tartu Milli triatloni vahetusala.
2017. aasta Tartu Milli triatloni vahetusala. Foto: Trismile

Tartus algavad neljapäeval, 19. juulil Tartu Mill triatloni Euroopa meistrivõistlused ja lisasündmused, mis pakuvad sportimisvõimalusi 2000 osalejale enam kui 30 riigist. Tegemist on Eesti kõigi aegade suurima triatlonifestivaliga. Esimene start antakse neljapäeval kell 10.00.

«Tegemist on triatlonifestivaliga, mis pakub tiitlivõistluste taset, toob kokku erineval tasemel triatloniharrastajad üle Euroopa ning pakub sportimisvõimalusi, kaasaelamist ja kultuuriprogrammi kõigile huvilistele,» ütles peakorraldaja Ain-Alar Juhanson. «Tegemist on seni kõige keerulisema ja mitmekesisema triatloninädalaga, mida koostööpartnerite ja vabatahtlike abiga Eestis on korraldatud.»

Euroopa meistritiitlid selgitatakse Tartus sprindidistantsil (750 m ujumist, 20 km ratast, 5 km jooksu) paratriatlonil (19. juuli), juunioride ja eliidi sprindivõistlusel (20. juuli) kui ka vanuserühmade klassides (21. juulil) ja juunioride võistkondade teatetriatlonis (22. juulil).

Eliit naised sprindidistantsi stardis reedel, 20. juulil kell 13 on eestlastest Kaidi Kivioja, Katrin Zaitseva ja Paula-Brit Siimar  ja meeste stardis kell 15 Henry Räppo ja Kevin Vabaorg. Eesti koondis on esindatud juuniori vanuseklassis ning rohkearvuliselt vanuserühmade võistlusel 21. juulil.

Lisaks Euroopa meistrivõistlusele toimub Tartu Mill igamehetriatlon (21. juulil) ning lastetriatlon (22. juulil).

Teistest startidest on võimalus ujujatel ja triatleetidel osaleda Zoot avaveeujumise Tartu etapil (1,5 km), mis toimub 19. juulil kell 19 ning Jooksuekspert südalinna jooksul (5 km) reedel, 20. juulil kell 19, mis pakub kõigile sportlikele ja aktiivsetele inimestele võimaluse osaleda Tartu Mill triatlonifestivali spordiprogrammis.

Võistluste kolme päeva õhtul kell 21.30 on kõik oodatud kontsertidele, kus esinevad Ott Lepland (19. juuli), Nedsaja küla bänd (20. juuli) ja Kristjan Kasearu (21. juuli). Kontserdid on tasuta ja toimuvad võistluskeskuse laval, Keskpargis Küüni tänaval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles