Lauristin: kasvatage vene eliiti, kes suudaks eesti keeles kaasa rääkida

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauristin soovitas õpetajatel luua olukordi, kus eesti ja vene lapsed suhtleksid omavahel ja mitte ainult keeleõppe pärast, vaid et nad suudaksid üksteisega rääkida ja üksteisele silma vaadata, sest see on integratsiooni mõte.
Lauristin soovitas õpetajatel luua olukordi, kus eesti ja vene lapsed suhtleksid omavahel ja mitte ainult keeleõppe pärast, vaid et nad suudaksid üksteisega rääkida ja üksteisele silma vaadata, sest see on integratsiooni mõte. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kohtla-Järvel vene koolide õpetajatega kohtunud Marju Lauristin soovitas neil kasvatada vene eliiti, kes suudaks Eesti ühiskonna debattides eesti keeles kaasa rääkida.

Marju Lauristini sõnul kasvas pärast pronksiööd nende eestlaste hulk, kes pooldavad venelaste aktiivset osalemist ühiskondlikus elus ja majanduses, kirjutab Põhjarannik.

Aprilliöö šokk mõjus selles mõttes tema sõnul positiivselt, sest teadvustas probleemi ning enamik eestlasi leidis, et venekeelne elanikkond peab avalikus elus rohkem osalema.

«Samas kui küsime ajakirjanikelt, miks nad ei kutsu venelasi saadetesse, kus arutatakse ühiskonna probleeme, siis nad ütlevad, et pole inimesi, kes suudavad vabalt eestikeelses diskussioonis osaleda,» selgitas Lauristin vene koolide ajalooõpetajatele.

Lauristin lisas, et vene noortes pole vaja tekitada kõrvalejäetuse tunnet. «Uskuge oma õpilastesse ja sellesse, et neist saavad tähed Eesti eliidis,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles