Saadik maksis autorendi eest ligi kümnendiku auto väärtusest

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Sotsiaaldemokraat Heljo Pikhof peab 351 euro eest vana auto rentimist kaheks kuuks ja selle saadiku kuluhüvitisest kinni maksmist mõistlikuks ja valijatele kasulikuks.

Riigikogu liige Heljo Pikhof rentis tänavu juuli lõpul saadiku kuluhüvitise eest paariks kuuks 12 aastat vana Audi A4 hinnaga, mis moodustab 7–8 protsenti auto maksumusest, kirjutab Õhtuleht.

«Seaduseelnõud, mille ettevalmistamine tingis vajaduse liikuda autoga, jõuavad alanud istungiperioodil riigikogu menetlusse,» rääkis Pikhof, põhjendades vanas rahas 5500 krooni maksmist vajadusega suhelda vahetult huvigruppidega, keda need seadused puudutavad.

«Usun, et nendest on inimestele kasu ja auto rendile kulutatud raha ei ole maha visatud.»

Samas jätab Pikhof selgitamata, kes olid need huvigrupid, kus nad asusid, milliste eelnõudega on tegu, kellelt auto renditi ning mis sõidukiga ta varem või tulevikus kavatseb huvigruppidega suhtlemas käia.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles