Minister: Venemaa majandusmudel ei toimi enam

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elvira Nabiullina.
Elvira Nabiullina. Foto: SCANPIX

Venemaa vajab uut majandusmudelit, kuna praegune on üles ütlemas, lausus riigi majandusarengu minister Elvira Nabiullina reedel.

«Me tõstatame uue majanduskasvu mudeli küsimuse, sest 2000. aastate oma, mil oli oma kasvuratas, ei vasta väljakutsetele, millega seisame silmitsi praegu. Need on üleilmse konkurentsi ja ka demograafilised, tehnoloogilised ning ökoloogilised väljakutsed,» vahendab Ria Novosti ministri sõnu valitseva erakonna Ühtne Venemaa kongressil.

«Usun, et investeerimiskliima ja investeerimine infrastruktuuri on võtmetegurid uues majanduskasvu mudelis,» rääkis Nabiullina. «Lisaks investeeringutele infrastruktuuri vajame investeerimist teadmistesse ja tehnoloogiatesse. Sellisel juhul hakkab uus kasvuratas tööle.»

Venemaa kõige olulisem probleem on ministri sõnul see, et enamiku tarbijanõudlusest rahuldab import. Venemaa eksport kasvas 2000. aastatel keskmiselt ligi 8 protsenti, kuid nüüd ulatub kasv vaid 2 protsendini, tõdes ta.

Nabiullina rõhutas, et ainuüksi praeguse majandusmudeli remontimisest ei piisa kõrge majanduskasvu tagamiseks.

Ka Venemaa president Dmitri Medvedev on öelnud, et riik peab liikuma uue majandusarengu mudeli poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles