Ungari peaminister lubas pankurite ajastule lõpu teha

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ungari valitsusjuht Viktor Orbán.
Ungari valitsusjuht Viktor Orbán. Foto: SCANPIX

Ungari valitsus lõpetab riigis «pankurite ajastu» ja tava, et laenuvõtjad peavad kandma kõik riskid ning kahjud, lubas riigi peaminister Viktor Orbán sel nädalal.

Viimase 15-20 aasta jooksul on pangad pannud inimesed uskuma, et nad saavad laenu võtta ilma tagajärgedeta ning et neil on alati piiramatu ligipääs odavale laenurahale, rääkis minister, Mõned riigid nagu Rumeenia ja Poola on kaitsnud inimesi pankurite ajastu negatiivsete mõjude eest, kuid Ungari liidrid on Orbáni sõnul minevikus olnud pankade poolel, vahendab Budapest Business Journal.

Olukorra parandamiseks on Ungari valitsus nüüd esitlenud meetmeid nagu moratoorium väljatõstmistele, fikseeritud vahetuskurss välisvaluutas nomineeritud laenude tagasimaksetele ja võimalus laene ennetähtaegselt tagasi maksta. Pangad on need meetmed hukka mõstnud. Orbán aga avaldas lootust, et teisedki Euroopa riigid astuvad sarnaseid samme laenuvõtjate kaitseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles