IMF lubas majanduse toetamiseks otsustavalt tegutseda

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IMFi, G20 riikide rahandusministrite ja Maailmapanga kohtumine Washingtonis.
IMFi, G20 riikide rahandusministrite ja Maailmapanga kohtumine Washingtonis. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) teatas eile, et tegutseb otsustavalt euroala võlakriisi lahendamiseks ning maailmamajanduse toetamiseks.

«Meie peaaegu 400 miljardi dollarini ulatuv laenamisvõimekus näib täna kindlust sisendav, kuid see kahvatub võrreldes haavatavate riikide ja kriisi kõrvalseisjate võimalike rahastamisvajadustega,» vahendab BBC IMFi juht Christine Lagarde'i sõnu.

IMFi, G20 riikide rahandusministrite ja Maailmapanga kohtumisel väljastatud teadandes ütles IMF, et vaatab üle vahendid, mi sel kriisi lahendamiseks kasutada on. Samas ei täpsusta teadaanne, kas fond saab enda kasutusse täiendavaid vahendeid, 

IMF lubas ka arendada mehhanismi probleemides finantsinstitutsioonide aitamiseks ning kutsus valitsusi üles astuma samme pangandussüsteemi toetamiseks.

Reedel väljastas G20 sarnase teadaande, milles lubas teha kõik vajaliku finantssüsteemi stabiilsuse tagamiseks. Ka see teadaanne jättis aga ebaselgeks, mida ikkagi siis on kavas ette võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles