TV3: omanikud tülitsevad hinnaliste koerte pärast

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Parandatud tõuühingu nimi!

Tüli kaasomandis olevate hinnaliste Tiibeti mastifite omanike vahel on viinud mõlemad osapooled nii kaugele, et abi on tulnud otsida juba politseilt ja juristidelt.

Tiiu Serka ja Urve Ariki kaks koera pääsesid Serka aiast mõni aeg tagasi ebaselgetel asjaoludel jooksu. Koerad leidis helistaja vihje peale üles Arik, kes oli andnud koerad Serkale kasvatada. Arikile endale jäi koerte aretamise õigus. Kaasomandis koerad tõid sõprade vahele suure tüli, vahendas TV3 «Seitsmeste uudiste» videolõik.

«Ta kompromiteerib praegu minu koeri,» süüdistas Arik. «Ta nimetas neid avalikult aretuskõlbmatuteks, aga see ei ole veel tõestatud. Selleks on vaja veterinaarkontrolli ja sellekohast paberit.»

Naised süüdistavad üksteist ka koerte paaritamises krantsidega.

Ariki sõnul pakkus ta juba kevadel Serkale võimaluse koerad välja osta, kuid kaasomanik ei olnud nõus seda tegema.

Serkal on aga Arikile ka omapoolseid süüdistusi.

«Ta tegi kirjaliku ettepaneku, et kui mina teen Do Khyi tõuühingu juhatuse tagasiastumise, uue juhatuse valimise, mis nagu oleks korruptsioon või šantažeerimine, siis annaks ta mulle koerad tagasi,» rääkis Serka, kes viis selle avalduse ka politseisse.

Mõlemad osapooled on pöördunud asja lahendamiseks ka juristide poole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles