Kaks ja pool kuud spordist eemal olnud Raadik naaseb EM-valikmängudeks koondisse!

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Raadik (paremal) saab suve lõpus taas Eesti koondises mängimist nautida.
Andrus Raadik (paremal) saab suve lõpus taas Eesti koondises mängimist nautida. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti võrkpallikoondise nurgaründajate põud on saanud olulist leevendust, sest augustikuisteks EM-valikmängudeks naaseb koosseisu Soome kõrgliiga viimaste aastate silmapaistvaim ründemängija Andrus Raadik. 

Pärnakas jäi suve esimese poole koondisemängudest eemale terviseprobleemide tõttu, mis klubihooajal Pielavesi Sampos tekkisid ja mängukõvera kiire languseni viisid (artikkel: Andrus Raadik: hea, et veel üldse elus olen!). Tänaseks on Raadik muredest õnneks jagu saanud. 

«Kaks ja pool kuud lihtsalt puhkasin, ainus treening oli koertega jalutamas käimine,» meenutab Raadik klubihooajale järgnenut. «Pärast jaanipäeva hakkasin väga vaikselt uuesti pihta - käisin kaks korda nädalas jõusaalis.»

Uuesti tugevamalt treenima hakkas 31-aastane Raadik kaks nädalat tagasi, kui saabus koondisekutse. 

«Kartsin, et äkki (peatreener) Gheorghe Cretu ei kutsu mind pärast kevadist loobumist, aga õnneks mingit probleemi ei tekkinud. (Koondise abitreener) Rainer Vassiljev helistas juuli alguses ja küsis, kas tahan ja saan EM-valikmängudeks meeskonnale appi tulla. Vastasin, et muidugi tahan! Peaksin ettevaatlikult tegutsema, aga ma ei suuda sedasi! Tahan meeletult koondises mängida ja pingutan nüüd täiega selle nimel.»

Raadik on sisuliselt kogu senise suve veetnud Soomes, kus alustab sügisel oma kolmandat hooaega. Kodumaale naaseb ta homme, koondis koguneb esmaspäeval. Millisesse vormi loodab eelmisel suvel pauguga koondiseukse lahti löönud nurgaründaja kuu ajaga jõuda?

«Näen ja tunnen jõusaalis, kui palju ma nõrgemaks olen jäänud. Ka palli pole ju kolm kuud puudutanud. Aga vahel tuleb isegi selline paus kasuks, nii et loodan parimat. Nagu öeldud, annan endast kõik, et kiiresti vormi jõuda.»

Eesti avab EM-valikturniiri 19. augustil Riias Avo Keele juhendatava Läti koondise vastu, teine suvine mäng peetakse kolm päeva hiljem koduväljakul Iisraeliga. Nurgaründajatest on koosseisus lisaks Raadikule Robert Täht, Kristo Kollo, Rauno Tamme ja Stefan Kaibald, vajadusel saab kasutada sel positsioonil taas ka Oliver Vennot. Raadiku kõrval naaseb teise põhimehena koondisse temporündaja Ardo Kreek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles