Pärnumaal sõidetakse rongiga üha enam

Karin Allik
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni rongidega saab praegu Pärnust Tallinnasse kolm korda päevas.
Elroni rongidega saab praegu Pärnust Tallinnasse kolm korda päevas. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Olgugi et järgmisest aastast plaanitakse rongiliiklus Tallinna ja Pärnu vahel seisata, näitab sõitude arv sellel liinil praegu hoopis väikest tõusutrendi. Rongisõitude populaarsust on märgata ülejäänud Eestiski.

Rongiettevõtte Elron andmetel kasutati aasta esimesel poolel Tallinna-Pärnu liini üle 67 000 korra, Lellest Pärnu poole jäävate peatuste kasutajad moodustasid sellest üle 19 000. Niisiis kasvas Lelle-Pärnu lõigul kasutajate hulk eelmise aastaga võrreldes viis protsenti.

Üha rohkem sõitjaid märgivad teisedki liinid: kokku kasutati oranže ronge Eestis kuue kuuga pea neli miljonit korda, kasvu täheldati seega kaheksa protsenti. Elroni müügi- ja arendusjuhi Ronnie Kongo sõnutsi peitub nn porgandite populaarsuse põhjus pakutava teenuse üha paranevas kvaliteedis.

„Eestlased oskavad hinnata oma aega ja mugavust, samuti on üha olulisem keskkonnateadlike valikute tegemine,” selgitab Kongo rongiliikluse eeliseid. Ühtlasi lisab ta, et Eesti raudteeliiklus teeb kvaliteedilt silmad ette paljudele riikidele.

Pärnu ja Tallinna vahel saab suvise graafiku järgi liikuda kolm korda päevas. Eelmisel aastal pandi Weekendi Festivali ajaks sõitma lisarongid, tänavu pole see plaan veel kindel. Läänesuunal, midamööda rongid depoo ja Balti jaama vahet liiguvad, algas nimelt ulatuslik remont ja graafikud alles selguvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles