Rootsi heitleb kümnete metsatulekahjudega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsatulekahjud on tingitud ebatavaliselt pikka aega kestvast kuumalainest.
Metsatulekahjud on tingitud ebatavaliselt pikka aega kestvast kuumalainest. Foto: MATS ANDERSSON / AFP / Scanpix

Rootsis lõõmasid täna kümned metsatulekahjud, mille tõttu on Stockholm kustutustöödeks palunud abi Euroopa Liidult.

«Me jälgime teavet täiendavate tuletõrjehelikopterite ja -lennukite saamise võimaluse kohta ja saame varsti teada, kas teistel riikidel on võimalik meile seda abi anda,» ütles Rootsi kaitseministeeriumi eriolukordade osakonna esindaja Britta Ramberg kolmapäeval.

Metsatulekahjude kustutamisega on seni teadaolevalt liitunud Itaalia ja Norra. Itaalia eraldas kaks tuletõrjelennukit Canadair, mis saadetakse Örebrosse. Norra on saatnud kuus helikopterit.

Kustutustööd Ljusdali lähedal.
Kustutustööd Ljusdali lähedal. Foto: MAJA SUSLIN / AFP / Scanpix

Kokku lõõmab Rootsis 37 metsatulekahju. Metsad põlevad juba suve algusest, kuid viimastel päevadel on olukord halvenenud ja eriti keeruline on see Jämtlandi, Dalarna ja Gävleborgi läänis, kus elanike ärgitatakse evakueeruma.

Jämtlandi metsapõleng on suurim ja levib kõige kiiremini, ütles Ramberg. Tuli on haaranud metsas juba 2500 hektarit ja levib kiirusega kümme ruutmeetrit minutis.

Teateid ohvritest praegu ei ole.

Kolmapäeval metsatulekahjude arv tõenäoliselt kasvab, sõnas päästefirma SOS Alarm avalduses.

Meteoroloogid on viimastel päevadel hoiatanud Rootsis väga kõrgete temperatuuride eest, pidades praegust kuumalainet ebatavaliselt pikaks.

Naaberriik Norra teatas eelmisel nädalal metsapõlengutest sajas piirkonnas üle riigi.

Läti tuletõrje- ja päästeamet teatas täna, et riigi lääneosas evakueeritakse Stikli küla elanikke Valdgale vallas puhkenud metsatulekahju tõttu, kuna tuul puhub tulekahjust tõusvat suitsu asula poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles