Makarov: usk heasse tsaari on Vene rahva omapära

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin ja Dmitri Medvedev Ühtse Venemaa kongressil laupäeval, 24. septembril 2011.
Vladimir Putin ja Dmitri Medvedev Ühtse Venemaa kongressil laupäeval, 24. septembril 2011. Foto: SCANPIX

Vene rahvas uskus juba vanasti, et kogu nende häda ja viletsus on kohalike võimude süü, aga tsaar on hea, seetõttu pole Vladimir Putini taas presidendiks saamises midagi imelikku, ütles Raadio 4 vastutav toimetaja Ivan Makarov.

«Kui Venemaa sai Nõukogude liiduks, siis oli sama värk, NLKP keskkomitee peasekretärile kirjutati kirju, siis oli Stalin, isikukultus - need on ühe põllu marjad,» rääkis Makarov «Ringvaatele» antud intervjuus, vahendas ERR Uudised.

Praegune riigipea Dmitri Medvedev oli tema sõnul Venemaa liberaalide favoriit, loodeti, et ta on võrreldes Putiniga veidi läänelikum, kuid nüüd loobus ta kandideerimisest Putini kasuks, just nii, nagu kunagi ka president Boriss Jeltsin.

Samas ei pea Makarov tõsiseltvõetavaks juttu, et Medvedev on Venemaa riigipeana Eestile soodsam või liberaalsem. «See on laste lalin – kes viis läbi võiduka sõja Gruusias? Medvedev... vahet ei ole, vahe on ainult dekoratsioonis, make up'is,» nentis ta.

Putini populaarsust põhjendas Makarov sellega, et ta on kõva käega mees, keda peetakse suuteliseks Venemaad vaenlaste eest kaitsma, lisaks on ta saavutanud Tšetšeenias suhtelise rahu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles