Mihkelson: Putin-Medvedev lollitasid eelkõige vene rahvast

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev ja Vladimir Putin Ühtse Venemaa kongressil.
Dmitri Medvedev ja Vladimir Putin Ühtse Venemaa kongressil. Foto: SCANPIX

Riigikogu väliskomisjoni esimehe Marko Mihkelsoni hinnangul lollitasid president Dmitri Medvedev ja peaminister Vladimir Putin pika venitamisega enne avalikustamist, kumb neist jätkab presidendiametis, eelkõige vene rahvast ennast.

«Märgid viimastel aastatel näitasid, et lõppsõna-võimu Venemaal omab Putin, laup Moskvas toimunu oli Medvedevile-Putinile ammu teada stsenaarium, nad on siiski viimased 20 aastat koos töötanud,» meenutas Mihkelson ETV saates «Välisilm».

«Kuni elab kasvõi viivukski mõte, et Nõukogude Liidu lagunemine oli 20. sajandi suurim geopoliitiline katastroof, siis seni on see segav tegur Eesti-Vene suhetes,» nentis Mihkelson.

Ta rääkis, et majandussuhetes on viimasel ajal samas toiminud paranemine, turism ning kaubavahetus kasvavad. Mihkelson avaldas lootust, et inimestevahelise läbikäimise kasv ning inimestevaheliste suhete tihenemine võib pikas plaanis parandada ka suhteid kahe maa vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles