Rannavalve: supelrandades on sagenenud vargused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rand. 
Rand. Foto: Sille Annuk

Rannavalvurid paluvad inimestel ka väheväärtuslikel asjadel silm peal hoida, sest randades on sagenenud vargused.

Tallinna Stroomi ja Pirita rannavalvurid paluvad ka oma näiliselt väheväärtuslikel asjadel silm peal hoida, ütles kolmapäeval BNS-ile turvafirma G4S pressiesindaja Reimo Raja. «Viimastel päevadel on Pirital ja Stroomis olnud mõned vargusjuhtumid. Rannaline jättis oma riided rannaliivale, läks ujuma ja tagasitulles avastas, et asju enam pole. Kadunud olid nii riided kui koduvõtmed,» rääkis ta.

Raja sõnul on palavad ilmad on toonud randadesse oluliselt rohkem inimesi, kuid igapäevased probleemid on endiselt samad. «Tullakse randa lemmikloomaga või võetakse kaasa klaastaaras jook, mis üldjuhul on alkohol. Lemmikloomaga võib jalutada väljaspool ametlikku supelranda. Alkoholi tarvitamine on avalikus kohas keelatud, samuti on purjus peaga vette minek ohtlik,» sõnas ta.

Palava ilmaga peaks Raja sõnul kindlasti randa kaasa võtma joogivett. Näiteks Pärnu rannas on olemas joogivee kraanid, kust saab tasuta kraanivett.

Päikesrekreem on samuti praeguste ilmadega vajalik, kuid Raja sõnul unustatakse see tihti maha. «Vetelpäästjad on nii mõnelegi lapsele aidanud päikesekreemi peale määrida kui on märganud, et lapse nahk juba punetab,» ütles ta.

Eriti ettevaatlikud peakis praeguste ilmadega olema eakad, kellel on suurem oht terviserikkeks kui minnakse palava ilmaga jahedasse vette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles