Haigekassa toetab väikemehe jalaproteeside ostu

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euro.
Euro. Foto: SCANPIX

Eelmisel nädalal sai Saaremaa poisi Oskari pere rõõmusõnumi – haigekassa otsustas toetada väikemehe jalaproteeside valmistamist Saksamaal Heidelbergi ülikooli kliinikumis.

«Meile teadaolevalt lähevad Oskari jalaproteesid maksma 6000 eurot, ent see summa võib tööde käigus ka muutuda. Teame ka seda, et haigekassa tasub proteeside eest täies ulatuses,» ütles Saarte Häälele poisi ema Mari. Poisipõnni ema sõnul tekitab Oskarile proteeside valmistamine Eesti proteesimeistritele suuri raskusi, kuna neil puudub vastav kogemus.

Proteeside minimaalne valmistamisaeg on Saksamaal kolm nädalat ja see aeg tuleb väikemehel kohapeal veeta. Oskari ja tema ema Saksamaale sõidu ja seal elamise raha kogumiseks läks Saare maakonnas augustis liikuma e-kiri, milles Kaie Rõõm-Laanet kutsus häid sõpru ja tuttavaid üles annetama kas või viis eurot.

Tänaseks on ringkiri oma eesmärgi täitnud ning heatahtlike eraisikute ja ettevõtete panus aitab suuresti Oskari kõndima hakkamisele kaasa.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles