Reisilennukid pääsesid Hongkongi kohal napilt kokkupõrkest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cathay Pacificu lennuk 2010. aasta augustis maandumas Hongkongi lennuväljale.
Cathay Pacificu lennuk 2010. aasta augustis maandumas Hongkongi lennuväljale. Foto: SCANPIX

Kaks Hongkongi teel olnud lennukit, mille pardal viibis üle 600 inimese, pääsesid tänu hoiatussignaalidele napilt kokkupõrkest linna kohal, teatasid võimud täna.

Intsident leidis aset 18. septembril, kui lennujuhid andsid seoses halbade ilmaoludega korralduse maandumist edasi lükata nii lennufirma Cathay Pacific New Yorgist startinud Boeing 777-le kui ka Taiwanist teel olnud Dragonairi Airbus A330-le, vahendas AFP.

Lennukid kaldusid aga teineteise trajektoorile – lennuametnike sõnul olid Boeing ja Airbus samal kõrgusel ning kaht lennukit eraldas vaid üks meremiil (1852 meetrit). Tänu automaatselt kõlama hakanud kokkupõrke vältimise süsteemile viis Dragonairi piloot oma lennuki kohe tõusule, samas kui Cathay laskus.

Kaks lennukit, mille pardal viibis kokku 613 inimest, olid kuue sekundi kaugusel kokkupõrkest, väitis Hongkongi endine tsiviillennunduse juht Albert Lam. Tema sõnul oli õnnetuse tõenäosus väga suur.

Mõlemad lennukid maandusid Hongkongi lennuväljal ilma probleemideta 14-minutilise vahega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles