EL toetab Makedoonia ootamatu rändesurve korral piirivalvuritega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenik hoiab käes iraagi passi.
Põgenik hoiab käes iraagi passi. Foto: Santi Palacios/AP

Euroopa Liit ja Skopje on leppinud kokku EL-i piirivalvurite saatmises Kreekaga piirnevasse Makedooniasse, kui Balkani riiki peaksid tabama «ootamatud rändealased väljakutsed».

Kolmapäeval Euroopa Komisjoni rändevoliniku Dimitris Avramopoulose ja Makedoonia siseministri Oliver Spasovski allkirjad saanud kokkulepe lubab EL-i piiriagentuuril Frontex korraldada Makedoonia võimudega ühisoperatsioone.

Ehkki Kreekat ja Makedooniat läbinud nn Lääne-Balkani rändemarsruut suleti suuremahulisele rändevoolule 2016. aasta veebruaris ja märtsis, kasutavad seda rikkamatesse EL-i riikidesse jõudmiseks endiselt migrandid, kellest paljud kasutavad selleks inimsmugeldajate abi.

Avramopoulos ütles pressiavalduses, et kokkulepe Makedooniaga lubab Frontexil «oma potentsiaali täielikult ära kasutada, et reageerida kiiresti rändealastele väljakutsetele».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles