Venemaa president tänas punaarmee haudade hooldajaid

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjaajalooklubi FrontLine tegeleb lisaks haudade hooldamisele ka ajaloosündmuste taasesitamisega. Pildil on 2006. aasta Erna retke ajal Kautla laagris toimunud näidislahingust osavõtja.
Sõjaajalooklubi FrontLine tegeleb lisaks haudade hooldamisele ka ajaloosündmuste taasesitamisega. Pildil on 2006. aasta Erna retke ajal Kautla laagris toimunud näidislahingust osavõtja. Foto: Liis Treimann

Eile andis Venemaa suursaadik Nikolai Uspenski Tallinnas kätte Venemaa presidendi Dmitri Medvedevi tänukirja kolmele Eesti elanikule, kes hooldavad nõukogude sõdurite haudu.


Tänukirja saajate seas oli sõjaajalooklubi Front Line liige Andrei Lazurin, vene kultuurimälestiste ühingu juht Juri Maltsev ja punaarmee Rakvere veteranide ühingu juht Georgi Kasjuk, kirjutab venekeelne Postimees.ee.


Lazurini sõnul tegeleb nende klubi Front Line juba neljandat aastat sõjahaudade ja -mälestusmärkide hooldamisega. Klubis on sellega seotud seitse Tallinnas elavat liiget ning  ühe objekti korrastamine  läheb koos kohalesõiduga maksma 700 kuni 1500 krooni. Aasta jooksul jõutakse hoolitseda 30 kuni 50 objekti eest.

Hoolduse all olevat haudade ja mälestusmärkide arv muutub aasta-aastalt. «Leiame uusi matmispaiku. Oli tähistatud kohti, millest me midagi ei teadnud,» rääkis ta ja tõi näiteks Läänemaa, kus ühes piirivalvekordonis oli 50-ndatel nooremleitnant Kozlovile mälestusmärk.

26-aastane Lazurin töötab lennufirmas Enimex turvajuhina ja lõpetab järgmisel aastal Peterburi riikliku ülikooli tsiviillennunduse eriala.

Sõjaajalooklubi FrontLine tegusteb 2004. aastast ja sinna kuuluvad nii eestlased kui venelased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles