Palverännak pühendab Eestile sada kilomeetrit

Karin Allik
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palverännakutel on läbitud teisigi kauneid Eesti paiku.
Palverännakutel on läbitud teisigi kauneid Eesti paiku. Foto: Erakogu

Homme algab Pärnust Eesti Vabariigi 100. aastapäevale pühendatud palverännak Pilistverre. Kõndima oodatakse kõiki, kes tunnevad huvi palve- ja jalgsirännu, samuti Eesti ajaloo ja looduse vastu.

MTÜ Eesti Jaakobitee Sõprade Seltsi korraldatud palverännak kestab kuus päeva ja sõltuvalt teekonnast läbitakse korraga kümme kuni 27 kilomeetrit. Rada kulgeb mööda looduskauneid ja kultuuriloolisi paiku, nagu Tori, Vihtra, Kurgja ja Kabala.

Teekonna sihtkohtki pole juhuslik. Nimelt soovitakse Eesti Vabariigi väljakuulutamise paigast Rüütli platsil jõuda riigi taassünni hälli: Pilistveres asutati 1988. aastal Eesti Rahvusliku Sõltumatuse Partei.

Selts soovib rännakule kaasata ligemale sada osalejat, läbida võib nii kogu marsruudi kui lühema teekonna. Eriti loodetakse liituma teeäärsete külade elanikke ja koguduste liikmeid. Rändajad peaksid palavateks suvepäevadeks kindlasti ühes võtma veepudeli, toidunõud ja ujumisriidedki, sest rada kulgeb suuresti jõgede ääres.

Palverännakule võib korraldajate sõnutsi minna usulisel eesmärgil, aga ka lihtsalt ennast leidma. “Palverännakul on võimalus õppida lahti laskma, elama ilma kellata ja plaanimata,” selgitas Eesti Jaakobitee Sõprade Seltsi juhatuse liige Jane Vain hiljuti “Huvitaja” saates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles