Lihasööjabakteriga võitlev naine: mu elu ei ole enam kunagi endine

Minna Annabel Tismus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Owsleyle tehti veidi rohkem kui kuu ajaga 15 operatsiooni.
Owsleyle tehti veidi rohkem kui kuu ajaga 15 operatsiooni. Foto: Kuvatõmmis videost / KSHB / TOPEKA MOM BATTLING FLESH-EATING BACTERIA

Ameerika Ühendriikide osariigist Kansasest pärit Tamara Owsley on taastumas lihasööjabakteri nakkusest, mille põhjustas tema hinnangul mitu kuud tagasi saadud ämblikuhammustus. 

Owsley sõnul haigestus ta ämblikuhammustusest mais, kui tema käele tekkis intensiivne turse ja tugev valu. Naise käsi paistetas ennisest mitu korda suuremaks. Owsleyle tehti veidi rohkem kui kuu ajaga 15 operatsiooni, vahendas KAKE.

«Kui see haigus sinuni jõuab, ei ole su elu enam kunagi endine,» ütles Owsley. Naise abikaasa viis Owsley haiglasse, kus tal diagnoositi lihasööjabakteri infektsioon. Arstide sõnul ei saa olla kindel, et haigus tuli ämblikuhammustusest. 

Arstide sõnul ei oleks Owsley praegu elus, kui ta poleks õigel ajal haigla poole pöördunud.
Arstide sõnul ei oleks Owsley praegu elus, kui ta poleks õigel ajal haigla poole pöördunud. Foto: Kuvatõmmis videost / KSHB / TOPEKA MOM BATTLING FLESH-EATING BACTERIA

Nüüd, mitu nädalat hiljem katavad Owsley kätt sidemed ja armid, ning ta ei saa enda kätt kasutada. Arstide sõnul ei oleks Owsley praegu elus, kui ta poleks õigel ajal haigla poole pöördunud. «Ma kaotasin kõik enda vasakus käes. Minu rinnalihas on läinud,» ütles Owsley. 

Lihasööjabakter on haruldane infektsioon, millesse võib nakatuda läbi haavade, putukahammustuste või muude nahakahjustuste. Sellest saadud tüsistuste tagajärjel võidakse jääda ilma enda jäsemeist. Lihasööjabakteri nakkus lõpeb surmaga ühel juhtumil neljast. Ameerika Ühendriikides esineb igal aastal teadaolevalt 700 kuni 1200 taolist juhtumit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles