Valitsus arutab kabinetinõupidamisel idapiiri väljaehitamist  

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene lipp.
Vene lipp. Foto: SCANPIX

Valitsuskabinet jätkab täna arutelu Eesti ja Venemaa vahelise riigipiiri taristu ja tehnilise seire süsteemi loomise üle, teatas valitsuse kommunikastioonibüroo.

Siseministeerium on idapiiri ehitamise ja ülalpidamise maksumuseks hinnanud 320 miljonit eurot 11 aasta jooksul.

Riigikontrolör Janar Holm kutsus siseministeeriumi täiendama idapiiri väljaehitamise kava, et selles oleks näidatud pakutavate tehniliste lahenduste valiku kriteeriumid ning alternatiivsete lahenduste mõju ja hind.

«Et jutt on väga suurtest investeeringutest, siis palun Teid teha idapiiri väljaehitamise materjalidesse täiendused, mis avaks kavandatava idapiiri lahenduse valiku tagamaid ja põhjendusi ning esitaks ühe või teise probleemi lahendamise alternatiivid koos nende maksumuse ja efektiivsusega,» ütles Holm oma kirjas siseminister Andres Anveltile.

Moodne piir Venemaaga pidi esialgsete plaanide järgi valmima tänavu või hiljemalt 2019. aastal, kuid praegu on 136-kilomeetrisest kagupiirist valmis 3,5 kilomeetri ulatuses katselõike. Samas sai Eesti maismaapiir Venemaaga möödunud aastal täies ulatuses tähistatud. Tehnilise valvega kaetud piiri loomine võimaldab tulevikus tuvastada piiri läheduses toimuva tegevuse kohe, samuti töödelda kõiki piiril toimuvaid intsidente reaalajas. Kogu idapiiri ehituse maksumuseks oli algselt planeeritud üle 70 miljoni euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles