Kümneaastane poiss Tristan peab Tallinna külje all kanalat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Tutu-lutu, tutu lutu!» kostuvad Tristani Tutu-Lutu kanala hoovis hõiked. Just nii kutsub Uusremmelga talus elav pere enda kanu, keda neil on tänaseks koguni 65 tükki. 

Uusremmelga talu pere peab vabapidamise kanu juba kolmandat aastat. Kanad saavad päevad läbi askeldada ja nende eest hoolitseb ka pere noorim liige, 10-aastane poiss Tristan.

Tristani ema Eva sõnul võiks igal inimesel oma kana olla, sest see säästab majapidamist. «Proovige kõik endale kanakasvataja leida, kuhu viia munakoored, toidujäätmed, munakarbid tagasi,» ütles Eva.

Eva sõnul on kanad head maapuhastajad, sest neile teri visates kraabivad kanad kogu maa üles, nii et järgi jääb vaid lahtine hein kokku riisuda. Ka õunte maha langedes on kanalas elu lihtsam, sest kanad lihtsalt söövad kõik õunad ära.

Sel pühapäeval kell 10-17 toimub neljandat korda üle-eestiline avatud talude päev, kus saab tutvuda paljude talupidamiste ja põllumajandustootjatega.

Avatud talude päev annab võimaluse näha, kuidas kasvab kodumaine toit ja mida kujutab endast üks tänapäevane talupidamine või põllumajandusettevõte.

Pühapäeval saab Tristani Tutu-Lutu kanalas kanu kallistada, mune kaasa koju osta ja vaadata, kuidas kanad üldse elavad. Soovijatele pakutakse ka kanala munast tehtud jäätist, pannkooke ja nõgesesuppi keedetud munaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles