Uskumatu video: ameeriklased ei oska kaardilt oma koduriikigi leida (3)

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Scanpix

Kui varemgi on ameeriklasi nende kehvade geograafiateadmiste tõttu pilgatud, siis hiljutises Los Angeleses tehtud tänavaküsitluses jäi kaamerasilma ette hulk inimesi, kes ei osanud kaardilt isegi Ameerika Ühendriike üles leida. 

Tuntud koomik Jimmy Kimmel on alati osanud inimesi naerutada, kuid üks tema viimaseid saateid tekitab lisaks naerule ka parajat muret ameeriklaste tuleviku pärast. Inspireerituna president Trumpi reisist Euroopasse saatis Kimmel on võttemeeskonna Los Angelese tänavatele, et näha, kui palju tunnevad ameeriklased geograafiat.

Kimmel selgitas saates, et vastutus teistelt maadelt pärit inimesi mõista ei lasu vaid presidendil, vaid meil kõigil. Ometi jääb mulje, et paljud ameeriklased seda vastutustunnet ei oma.

Videos palutakse igal intervjueeritaval maailmakaardil nimetada ja näidata ühte riiki. Ükskõik millist, isegi Ameerika Ühendriike võis. Sellest hoolimata ei suutnud peaaegu keegi ülesandega toime tulla.

Küll peeti riigiks Aafrikat ja ka Lõuna-Ameerikat, siis aeti neid omavahel segamini ja suurem osa ei suutnudki lõpuks ühtki riiki nimetada. 

Loomulikult ei esinda mõni intervjuu tänaval kõigi ameeriklaste teadmisi ning tõenäoliselt on mitmed adekvaatselt vastanud inimeste vastused ka videolt välja lõigatud. Sellegipoolest on eestlaste jaoks ehk üllatav, et leidub inimesi, kes on suisa koolis käinud, kuid ei suuda kaardilt isegi oma koduriiki üles leida.

Vaata lähemalt videost:

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles