Tiina Kangro: nime ime ehk töötud tööle ja haiged terveks? (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Kangro
Tiina Kangro Foto: Peeter Langovits/ Postimees

Haigekassa ja töötukassa kulukas nimemuutus viitab, et sisuliste hädavajalike reformidega tegelemiseks ideid napib, kirjutab riigikogu sotsiaalkomisjoni liige Tiina Kangro.

Ajal kui Eestis käib suurejooneline ahastamine teemal, kui palju kümneid või isegi sadu miljoneid eurosid avalike teenuste jaoks hädavajalikku raha sõidab alkoholisõpradega Lätti ja mida kõike selle rahaga teha saaks,kui rahvas oleks patriootlikum ja maksaks aktsiisi kodumaa riigieelarvesse, tulevad meie tippametnikud keset suvekuumust välja ideega kulutada ligi miljon eurot kahe avalik-õigusliku asutuse – haigekassa ja töötukassa – nimesiltide väljavahetamiseks.

Tõsi on see, et idee pole uus. Selle seemne panid idanema juba töövõimereformi käivitamise ajal ehk 2014. aastal sotsiaalministeeriumi juhtinud Reformierakonna ja sotside poliitikud. Esmalt tekkis mõte uue nimega töökassast ja analoogia põhjal sealt edasi ka tervisekassast. Et siis loevad inimesed uusi silte ja nende peades toimub pööre: töötud hakkavad tööle ja haiged muutuvad terveks.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles