Politsei kontrollitud veokitest vaid üks oli korras

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piiriületust ootavad veokid.
Piiriületust ootavad veokid. Foto: Sille Annuk

Lõuna prefektuuri ametnikud kontrollisid esmaspäeval Luhamaa maanteepiiripunktis viie tunni jooksul 11 raskeveokit ja ühte reisibussi ning tulemus oli ehmatav – ainult üks sõiduk oli täiesti korras.

Kontrollitud sõidukite hulgas oli Eesti, Venemaa, Läti, Soome, Ukraina ja Poola registrimärgiga sõidukeid, teatas Lõuna prefektuur.

Viiel sõidukijuhil oli pidamata ettenähtud ööpäeva puhkeaeg, kolmel sõidukil olid sõidumeerikud plommimata, üks juht kasutas sõidumeerikuga manipuleerimiseks isegi magnetit, üks juht oli tarvitanud alkoholi, üks sõiduk ei olnud tehniliselt korras ja erinevaid väiksemaid tehnilisi puudusi avastati koguni neljal sõidukil.

Politsei alustas rikkujate suhtes kümme väärteomenetlust ja piirdus ühel juhul hoiatusega.

«Kontrolli tulemused näitavad, et raskeveokid on tõsiseks ohuks liiklusturvalisusele meie teedel,»
ütles Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse vanemkomissar Ove Saar. «Eriti murelikuks teevad tehniliselt mittekorras sõidukid. Sõidu-, töö- ja puhkeaja reeglite rikkumise varjamiseks manipuleeritakse sõidumeerikutega, mõtlemata sellele, et väsinuna roolis olles seatakse ohtu iseennast ja kaasliiklejaid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles