Poola viinavalmistamise tava toob uhkust ja hukatust

  • Viinatoootmine tõrjus 15. sajandil Poolast välja õllekultuuri.
  • Praegu on Poola üks maailma suurimaid viinatootjaid.
  • Kahjuks on riik hädas ka ülemäärase joomisega.
  • Poolakad joovad pigem harva, kuid siis väga suuri, koguni eluohtlikke koguseid.

Chopini viinapudelid tootmisliinil Siedlce linnas Ida-Poolas.

FOTO: JANEK SKARZYNSKI/AFP/Scanpix

Olgu rahvusliku uhkuse allika või negatiivsete kinnisarusaamade kandjana, on viin igal juhul lahutamatu osa Poola identiteedist.

Hiljuti avati ühes vanas piiritusetehases muuseum, mis ülistab Poola pikka viinavalmistamistava. Selle asupaik pealinna Varssavi linnaosas, mis kunagi oli tuntud varaste ja joodikute rohkuse poolest, tuletab ühtlasi meelde rahvusliku napsu pahupoolt.

Tagasi üles