India valitsus lööb kiilu hindude ja riigi vähemuste vahele

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hindud avaldamas Ahmadabadis meelt nende arvates jumalust solvava Bollywoodi filmi «Padmaavat» linastumise vastu. Mitmel pool tõid protestid kaasa ulatusliku vägivallalaine ning filmi peaosatäitja pea eest panid hindu äärmuslased välja suure tasu.
Hindud avaldamas Ahmadabadis meelt nende arvates jumalust solvava Bollywoodi filmi «Padmaavat» linastumise vastu. Mitmel pool tõid protestid kaasa ulatusliku vägivallalaine ning filmi peaosatäitja pea eest panid hindu äärmuslased välja suure tasu. Foto: Ajit Solanki/AP/Scanpix

Selle aasta alguses tabas Indiat ulatuslik vägivallalaine, mille käigus süüdati autosid, loobiti koolibussi kividega, lõhuti kinosid ning mitmel pool toimusid kokkupõrked meeleavaldajate ja märulipolitsei vahel. Selle põhjustas Bollywoodi ajaloofilmi «Padmaavat» esilinastus.

Vihased jõugud ajas liikvele kuulujutt, et filmis, mis räägib mõnel pool Indias hindu jumaluse seisuses keskaegse Rajasthani kuningannast Rani Padmavatist, on armastusstseen valitsejanna ja moslemist vallutaja Alauddin Khilji vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles