Valge Maja: Trump ei luba Vene ametnikel USA kodanikke küsitleda (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: Olivier Douliery / RS / MPI / Capital Pictures / Scanpix

USA president Donald Trump on lükanud tagasi Vene presidendi Vladimir Putini ettepaneku lubada Vene ametnikel kuulata üle Ühendriikide endist suursaadikut Venemaal ja teisi USA kodanikke, ütles Valge Maja pressiesindaja Sarah Sanders neljapäeval.

«See on ettepanek, mille esitas siiralt president Putin, kuid millega president Trump ei nõustu,» sõnas Sanders.

Putin tegi esmaspäeval Helsingis peetud tippkohtumisel Trumpiga ettepaneku lubada USA justiitsametnikel küsitleda Demokraatliku Partei arvutitesse häkkimises süüdistuse saanud 12 Vene kodanikku Venemaal vastutasuks selle eest, et Vene ametnikel lubataks küsitleda Ühendriikide endist suursaadikut Venemaal Michael McFauli ja teisi.

Vene peaprokuratuuri kõneisik Aleksandr Kurennoi ütles varem, et Venemaa tahaks küsitleda McFauli ja fondi Hermitage Capital juhi William Browderi, kes on Venemaal tagaselja vangi mõistetud.

«Loodetavasti lubab president Putin 12 tuvastatud venelased tulla Ühendriikidesse oma süütust või süüd tõendama,» lausus Sanders.

USA asejustiitsminister Rod Rosenstein tegi 13. juulil teatavaks, et USA vandekohus on esitanud 12 Vene luureohvitserile süüdistuse Demokraatliku Partei meilidesse häkkimises enne 2016. aasta presidendivalimisi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles