Töötukassa juht: meie nime esimene pool peletab inimesi (31)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karjäärinõustamiseks ei pea inimene Töötukassasse kohale tulema, nõustamine võib toimuda e-kanalites või telefoni teel. Foto on illustratiivne.
Karjäärinõustamiseks ei pea inimene Töötukassasse kohale tulema, nõustamine võib toimuda e-kanalites või telefoni teel. Foto on illustratiivne. Foto: Mailiis Ollino

Töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel ütles, et asutus peaks nime muutma töökassaks, kuna inimesed ei soovi end seostada töötusega ning suurem osa nimevahetuse kuludest läheks viitade ja siltide väljavahetamisele.

Töötukassa nime muutmise hind on eeldatavasti 665 000 eurot ja Paavel selgitas «Aktuaalsele kaamerale» antud intervjuus, et suurem osa sellest rahast kulub asutuse kättesaadavust tagavate viitade, siltide ning infosüsteemide väljavahetamisele.

«Selle põhjus on väga lihtne: meil on üle Eesti 29 bürood ja järgmisest aastast 30, kui meil karjäärikeskus ka veel lisandub ja kui nimevahetus toimub, peame lihtsalt kõik oma viidad, sildid ja kõik selle, mis meie kättesaadavuse tagab, välja vahetama - see on kõige suurem kulu tegelikult,» rääkis ta.

Paaveli sõnul on üks nimemuutmise soovi põhjus see, et inimesed ei taha end töötusega seostada ja tema sõnul on nimevahetusest vahelduva eduga räägitud alates 2014. aastast. 

«Kui nime vahetada, siis ma arvan, et see hetk oleks täna käes,» lisas Paavel.

Kommentaarid (31)
Copy
Tagasi üles