Sotsiaalministeerium küsib raha kompuutertomograafi soetamiseks Hiiumaale

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kompuutertomograaf.
Kompuutertomograaf. Foto: Margus Ansu / Postimees

Sotsiaalminister Hanno Pevkur saatis täna rahandusministeeriumile ettepanekud 2011. aasta riigieelarve muutmiseks ja tegi ettepaneku rahastada Hiiumaa haiglale kompuutertomograafi ostmist 150 000 euroga.

Seadme eeldatav kogumaksumus on ligi 300 000 eurot, millest pool on kogutud annetustena, teatas sotsiaalministeerium. Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul on märkimisväärne, et tuhanded eestlased pidasid ETV saate «Jõulutunnel» kaudu õigeks toetada Hiiumaa haiglale tomograafi ostmist. Lisaks «Jõulutunnelile» on tomograafi ostmisele õla alla pannud ka hulk ettevõtteid läbi erinevate kampaaniate.

«Loodan, et puuduoleva summa eraldamine riigi poolt on selgeks märgiks, et kvaliteetse arstiabi kättesaadavus Hiiumaal on riigile väga oluline ja kompuutertomograafi olemasolu Hiiumaa haiglas aitab võita elutähtsat aega haiguste diagnoosimisel ning ravi määramisel,» ütles Pevkur.

Kompuutertomograafia on oluliselt abiks just ägeda kirurgilise haiguse ja traumade diagnoosimisel, eriti pea ja lülisamba vigastuste korral. Hiiumaa 34 insuldihaigest surid 2009. aastal pooled, tomograaf võimaldaks sellistele haigustele kiiremat reageerimist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles