Nestor: pensione ei tõsta Ansip ega Ligi, vaid seadus

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor
Eiki Nestor Foto: Liis Treimann

Riigikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni juht Eiki Nestor ütles, et kuigi peaminister kiidab ennast ja valitsust pensionitõusu eest, pole see tegelikult poliitikute otsustada.

«Peaminister pidas järjekordselt vajalikuks kiita ennast ja oma vaprat valitsust pensionide tõusu puhul,» ütles Nestor ETV saates «Foorum» Ansipi tänast teleesinemist ja riigikogus peetud sõnavõttu kommenteerides. «Ma tahan öelda, et pensione ei tõsta Ligi, Ansip ega Nestor, vaid seadus, mis ütleb, et kui palgad ja hinnad tõusevad, peab tõusma ka pension.»

Nestor heitis valitsusele ette, et seaduses määratud 5,4 protsendi suurust pensionitõusu vähendati 4,4 protsendile, selgitamata seejuures pensionäridele, et see tuleneb asjaolust, et kriisiaastatel pensione ei vähendatud.

«Selle asemel, et seletada pensionärile, et vahepeal me säilitasime pensione teil ja öelda, miks ei tõuse 5,4 protsenti; tark pensionär arvutab selle ise välja. Ansip ei tõsta teie pensione, seda teeb seadus!» rõhutas Nestor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles