TV3: Pirita koolis peavad lapsed õpetajalt WC-paberit küsima

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
WC-paber.
WC-paber. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

On vana uudis, et Eesti koolidel-lasteaedadel on kitsas käes, kuid Pirita majandusgümnaasiumis on kokkuhoiupoliitika läinud nii kaugele, et tualettruumidest koristati WC-paber ära ning õpilased peavad seda vajadusel õpetaja käest küsimas käima.

Kooli juhtkonna sõnul on sellise olukorra tinginud õpilastepoolne tualettpaberi raiskamine, vahendab «Seitsmesed uudised».

Lapsed rääkisid uudistesaatele, et paber tuleb kodust kaasa võtta või siis seda klassi osta. Selline kord algas ühe poisi sõnul juba eelmise õppeaasta viimasel veerandil.

Kooli majandusdirektor Rein Rooks keeldus kaamera ees kommentaare jagamast, kuid ütles, et algklasside tualettruumidest koristati paber juba aastate eest ära, kuna lapsed raiskasid seda. Tema sõnul oli ükskord paberirada koolimajast Metsakalmistuni ulatunud ja juhtkond leidis, et asi läheb liiale.

Lapsed kirjeldasid, et WCs käies on ebameeldiv avastada, et paberit pole ja kui ka taskurätipakk klassi ununes, on olukord eriti täbar. Põhikooli lastel pole enam ka koduklassi, kust paberit võtmas käia. Üks poiss ütles koguni, et väldib paberipuuduse tõttu WCs käimist. Praegu käivad lapsed koolis, oma salvrätikud taskus, ütles Rein Rooks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles