Riigi abil jõudis elekter Sõrves asuvasse tallu

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsupääsukesed elektriliinil jalgu puhkamas.
Suitsupääsukesed elektriliinil jalgu puhkamas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Saaremaal Sõrves lõppesid üle 50 000 euro maksma läinud ehitustööd, millega sai riigi rahalisel toel elektri majja Torgu vallas Mõisakülas asuva Toompuu talu pere.

Toompuu tallu elektri saamiseks tehti esimesed taotlused juba 90. aastatel, kuid kuna toona tulnuks kogu projekt ise kinni maksta ja summa ulatus miljoni kroonini, käis see inimestele üle jõu, kirjutab Saarte Hääl.

Asjad hakkasid liikuma alles pärast seda, kui siseministeerium lubas mõni aasta tagasi riigi rahalist toetust kaugemates maakohtades asuvate püsielanikega hoonete elektrifitseerimiseks.

Saaremaalt oli toetuse saajana esimesena nimekirjas perekond Heinmetsa Mustjala vallas Kiruna külas asuv Nurme talu, Toompuu talu Torgus jäi toona teise vooru ja talu endine peremees jõudis enne manalateele minna, kui talu viimaks elektri sai.

Tänavu suvel lülitati aga elekter Toompuu talus sisse ja peremees Lauri Noot kinnitas, et on hiiglama rõõmus, et majapidamisse on saabunud uus aeg ning elektrit ei pea enam generaatorite abil tootma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles