Kiek in de Kökis avatakse fotonäitus «Moskva portreed»

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Kremlile ja Moskva jõe sillale. Moskva, 1900. aastad.
Vaade Kremlile ja Moskva jõe sillale. Moskva, 1900. aastad. Foto: Tallinna linnamuuseum

Tallinna linnamuuseumi Kiek in de Köki suurtükitornis avatakse 4. oktoobril Moskva linnamuuseumi fotonäitus «Moskva portreed».


Näitus põhineb Moskva linnamuuseumi fotokollektsioonil. Fotokogu koosneb ca 50 000 fotost mis kajastavad Moskva linna elu 19. saj II poolel kuni 21. saj alguseni, teatas Tallinna linnamuuseumi arendusjuht Kalmar Ulm.

«Näitus kajastab Vene impeeriumi ajaloolise pealinna Moskva ilme muutumist ajas, mis peegeldumas eri ajastute arhitektuuris ja mälestusmärkides. Fotodel näeme Moskvat Vene impeeriumi pealinnana 19. sajandi. lõpul, 20. sajandi alguses, Teise maailmasõja aastatel, ajal, mil Juri Gagarin kosmosesse lendas ning olümpia-aastal 1980. Näha võib ka linna kui kaasaegset metropoli - pilvelõhkujaid, moodsaid ärikeskuseid, spordi- ja kultuurihooneid, elitaarseid elamuid ning väljakute ja tänavate kaasaegset ilmet,» rääkis Ulm.

Fotonäitus «Moskva portreed» on avatud Kiek in de Köki I korrusel 5. oktoobrist 13. novembrini 2011. Muuseum on avatud oktoobris teisipäevast pühapäevani kella 10.30-18, novembris kella 10-17.30. Sissepääs muuseumipiletiga.

Näitus saab teoks 2008. aastal alguse saanud Tallinna ja Moskva vahelise kultuurikoostöö raames. Seitsme aasta jooksul on korraldatud mitmeid sõprusvisiite, Tallinna ja Moskva kultuuripäevi, vastastikku on osaletud erinevatel festivalidel ja konverentsidel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles