Analüütiku sõnul on üle veerandi Tesla Model 3 autode tellimustest tühistatud

Karel Kranich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla.
Tesla. Foto: MASTAR/SIPA / MASTAR/SIPA

Tesla sõnul on nad viimaks suutnud oma tootmismahud viia püstitatud eesmärgini, kuid analüütiku sõnul on paljud kliendid kärsitud pika ooteaja suhtes.

Tühistused Tesla Model 3 hulgas on viimaste nädalate jooksul suurenenud, kirjutab CNN. Tagasimaksed on praegusel hetkel ületanud sissemaksete hulga uute Tesla elektriautode masstoodangute hulgas, ütles Needham & Co. analüütik Rajvindra Gill. Tesla ise sellega hinnanguga nõus pole. 

Üks neljast Model 3 tüüpi autode tellimustest on Gilli sõnul tühistatud. See näitaja on kahekordistunud võrreldes aastataguse ajaga. 

Kliendid, kes Tesla sõiduautot osta soovivad, peavad Teslale maksma kuni 1 000 dollarilise sissemaksu. Järgmisena peab klient maksma 2 500 dollarit, et valida meelepärane variant autost. Ülejäänud summa tuleb kliendil tasuda siis, kui klient on sõiduauto kätte saanud. 

Tesla Model 3 ooteaeg on Gilli sõnul neli kuud kuni aasta. Baasmudeli sõiduauto kättesaamiseks tuleb aga praegu oodata kuni aastani 2020.

Tesla esindaja ütles, et analüütik ei räägi tõtt. Tema sõnul ei ületa tühistused uute tellimuste arvu. Ta lisas, et Gilli öeldu Tesla ooteaja kohta on samuti liialdatud. Tesla kodulehel on märgitud ootejaks üks kuni üheksa kuud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles