Britid annavad Pakistanile terrorismivastaseks võitluseks raha

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suurbritannia peaminister Gordon Brown lubas anda Pakistanile terrorismivastaseks võitluseks 9 miljonit dollarit, Briti valitsusjuht lubas samas aidata ka Indiat.


Brown kohtus täna Indias peaminister Manmohan Singhiga ja Pakistanis president Asif Ali Zardariga, vahendas

AP

.

Briti peaminister rääkis pärast Zardariga toimunud kohtumist, et on kindel Pakistani soovis võtta Mumbai ohvriterohke terrorirünnaku korraldajad vastutusele.

Britid süüdistavad Mumbai rünnakute korraldamises Pakistani terrorirühmitust Lashkar-e-Taibat, mis peab nende hinnangul ka vastutust kandma.

Browni sõnul on neljast brittide jälgimise all olevast kõige ohtlikumast terrorirühmitusest kolmel sidemed Pakistani al-Qaedaga.

Pakistani on andnud nõusoleku koostööks Mumbai rünnakute korraldajate väljaselgitamisel. Küll ei kavatse riik Pakistanis kinni peetud kahtlusaluseid teiste maade kohtuorganitele välja anda.

Ühendriikide toetatav India nõuab Pakistanilt karmimat tegutsemist riigist juhitavate terrorirühmituste hävitamisel.

Mumbai rünnakud, kus hukkus 179 inimest, muutsid India ja Pakistani omavahelised suhted äärmiselt pinevaks. Pakistan süüdistas Indiat täna oma õhuruumi rikkumises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles