Fotod: Toompeal müüakse kauni vaatega viietoalist vanaaegse kujundusega korterit

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KV.EE

Toompea kõrgendiku loodeserva vaiksel tupiktänaval on müügiks renoveeritud kivimajas unikaalne korter. Akendest avanevad suurepärased vaated merele, linnale, pargile, Snelli tiigile ning maja sisehoovi. 

Foto: FOTO: kv.ee

Korteri põhiosa, unikaalsed seinad ja kõrged laed pärinevad 17. sajandi lõpust. Elutoas ja söögitoas ning köögis on säilinud originaalsed ristvõlvlaed ja restaureeritud maalitud laetalad. Säilinud on ka mantelkorstna kehand, kus asub suur magamistuba. Keldrikorruse trepp ning väike kivist aknalaud, mis asub basseini taga, pärinevad 14. sajandist, hoone esimesest ehitusest saadik. 

Foto: FOTO: kv.ee

Korteri renoveerimise ja restaureerimise käigus leiti vanaaegse seinavaiba tükid, millest suurem osa asub Eesti Muinsuskaitses, kuid üks tükk on säilitatud ka korteris väikeses raamis muinsuskaitse poolt antud loaga.  

Foto: FOTO: kv.ee

Elutoa uhke kahhelkivist ahi on pärit Virumaalt Loobu mõisast 18. sajandist.  Loobu mõis oli XVI sajandil ordufoogti alluvuses, ning kuulus hiljem Eestimaa rüütelkonna pealikele. Muinsuskaitse poolt on välja antud kaitsekohustus korteri ahju säilitamise kohta.  

Foto: FOTO: kv.ee

Kinnistu omanikeks on olnud läbi aegade kuulsad Eesti aadlipered nagu Anrep, Engdes, Stackelberg, Rosen, Lilienfeld.

Korteri kohta saad uurida lähemalt SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles