Vene kaitseministeeriumi peaaudiitor tabati altkäemaksuvõtmiselt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene kaitseministeeriumi hoone Moskvas.
Vene kaitseministeeriumi hoone Moskvas. Foto: Alexander Ryumin / Alexander Ryumin/TASS / Scanpix

Vene kaitseministeeriumi peaaudiitor Maksim Kuksin vahistati kahtlustatuna 11 miljoni rublase altkäemaksu vastuvõtmises, kirjutab portaal fontanka.ru.

Kaitseministeeriumi riigilepingute auditi osakonna juht võeti vahi alla Moskva Savjolovo kohtu määrusega 19. juulil. Teda kahtlustatakse 11 miljoni rubla saamises.

Kohtu pressiteenistusest öeldi Fontankale, et Kuksin jääb vahi alla 17. septembrini. Süüdistust ei ole talle veel esitatud, seni on ta kahtlustatav eriti suure altkäemaksu saamises, muid üksikasju esialgu ei avaldatud. 

Kuulduste kohaselt lubas ta toetada kellegi ametialast edutamist ja eestkostet, kirjutas loo kohta ajaleht Kommersant.

Kuu aja eest võeti kinni teise auditiosakonna juht, erupolkovnik Juri Jefimov, keda provotseeriti kahe miljoni rublase altkäemaksuga.

Kuksin juhtis ministeeriumis eelmise aasta juulist riigilepingute auditi osakonda. Varem juhtis ta äriettevõtteid, kaitseministeeriumisse tuli ta 2014. aastal. Siis asus ta juhtima riigi relvastuskava ellu viimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles